题目
The pound new Library of Birmingham(LoB)will be the most visible sign of the way the city is accepting the digitalization(数字化)of everyday life.
Set to open in 2013, the £188m LoB is already beginning to tale shape next to the Birmingham Repertory Theatre, with which it will share some equipment.
As digital media(媒介)is important to its idea. the project is already providing chances for some of the many small new local companies working at the new technologies.
Brian Gambles, the LoB project director, says it is about giving people the right tools for learning,“The aim is to mix the physical with the digital. Providing 24-hour services which can be used through many different ways. It is important to enable us to reach more people, more effectively.”
The digital library will, he says, be as important as the physical one, allowing the distant use of the services, making sure that it is never closed to the public.
Even before the LoB is complete, the public has been able to go online to visit the Virtual(虚拟的)LoB, designed by Baden, the Birmingham virtual worlds specialists. Not only have the public been able to learn about LoB, but the virtual one has also enabled those working on the LoB to understand the building and how it will work before it even opens.
Two other small Birmingham-based digital companies are working on the LoB projects. Substrat, a digital design company, is developing what it calls “enlarge reality” project. It is about the use of an exciting smart phone, an important part of the LoB which is in the early stages of development is an online library of figures of the city being built by a digital content company in Cahoots, in which users will be encouraged to add to and comment on the material.
Gambles says: “Technology will enable us to make the library’s content and services open to citizens as sever before.”The underline part “its idea” in Paragraph 3 refers to the idea of____While visiting the Virtual LoB, the public can_____ Which of the following is true of the LoB when it opens?
a. It offers better learning tools
b. It reaches users in different ways
c. It provides users with smart phone
d. It allows users to enrich its   material
e. It gives non-stop physical and   digital servicesThis text is most probably taken from                 .

the equipment,the project,the digital media,the physical library,the equipment,the project,the digital media,the physical library,get a general idea of the LoB,meet many world-famous experts,learn how to put up a library building,understand how the specialists work on the project,get a general idea of the LoB,meet many world-famous experts,learn how to put up a library building,understand how the specialists work on the project,a, b, d,a, c, e,b, c, d,b, d, e,a, b, d,a, c, e,b, c, d,b, d, e,a put book,a library guide,a handbook,a newspaper report,a put book,a library guide,a handbook,a newspaper report
BAAD
【要点综述】本篇文章为新闻报道类文体。文章报道了Library of Birmingham(伯明翰图书馆)将会投巨资改建成一个全新的数字化图书馆的事情。
1.
词义推断题。通过分析单词所在的这个句子,可知its(它的)指代的是主句中的主语“这个工程的”,its idea便是指the idea of the project。
2.
细节理解题。根据第6段第2句“Not only have the public been able to learn about LoB, but the virtual one has also enabled those working on the LoB to understand the building and how it will work before it even opens.”可知答案为A。B、C、D说法均有误。
3.
细节理解题。根据第4段“it is about giving people the right tools for learning”, “which can be used through many different ways”及第7段“in which users will be encouraged to add to and comment on the material”可知。
4.
推理判断题。文章首段便简明地概括了文章主题,全文体现较明显的及时性,这是新闻类文体的典型特征,据此可判断文章应来源于一篇新闻报道。
知识百科
试题

“The pound new Library of...”

;主要考察你对 新闻报道类 等知识点的理解。 [详细]

最新试题

该知识易错题

×
高考英语全年学习规划讲师:李辉